Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central

Sopar de Sant Eloi

El passat divendres vam celebrar la nostra festa anual de Sant Eloi amb un sopar a l’Estany Clar de Cercs, confiant fer pinya per afrontar els obstacles previstos el 2023 per la desacceleració de l’economia.

El president de la Patronal del Metall, Joan Ramon Perdigó, va fer una anàlisi de la situació actual i futura de l’economia i com afectarà el nostre sector, però va afegir una nota positiva en el seu discurs: “Tenim eines per afrontar la tempesta: una és l’optimisme i l’altra és l’associacionisme empresarial, entre tots podem millorar les coses”.

El president de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), Josep Maria Serarols, va valorar positivament la presència de tot el gruix del metall de la Catalunya Central al Berguedà, ja que és la primera vegada que el sopar de Sant Eloi se celebra a la comarca, “Tenim clara la importància de la integració del Berguedà a la Catalunya Central amb totes les implicacions econòmiques que això aporta”.

L’acte també va comptar amb una ponència a càrrec de César Molins, director general d’AMES Group, que va centrar la seva intervenció en les relacions del sector amb la Xina, sobretot pel que fa a la fabricació i l’exportació.

La jornada va concloure amb un reconeixement a les empreses Industrias Fapp i Spirogear Group, que enguany celebren els 75 anys d’activitat al sector del metall i amb un animat “Quiz” de preguntes sobre el sector del metall que va servir per determinar els guanyadors d’una nit per a dues persones en una casa rural del Berguedà.

Cal agrair l’assistència als prop de 100 representants d’empreses i entitats empresarials del territori, així com l’esponsorització de Feliu Consultors i QualitaHUB i la col•laboració de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà.