Qui som ? 2021-02-03T12:27:14+01:00

LA NOSTRA HISTÒRIA

La Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central es va fundar l’any 1977, encara que en els seus inicis es va anomenar Unió d’Empresaris Siderometal·lúrgics de Manresa i Comarca (UESMCO) i posteriorment -fins l’any 2016- Patronal Metal·lúrgica del Bages. La nostra història es breu en el temps, però intensa en relació a les circumstancies viscudes en els últims anys.

Els inicis van ser difícils, el moment polític i social del país era delicat i l’empresari va tenir la necessitat d’unir-se a causa del buit de poder que va suposar per a tots la transició democràtica.

Els metal·lúrgics vam rebre les conseqüències del moment més que altres sectors, per ser el nostre el de més nivell de desenvolupament i de major nombre d’assalariats. En aquell temps la principal meta de la Patronal era ajudar a la supervivència pura i simple de les empreses i generalment la qüestió laboral era prioritària. Amb el pas del temps es va entrar en una etapa de normalitat, en que les relaciones entre empresaris i treballadors han esdevingut més lliures i menys mediatitzades per la conjuntura política del moment. En aquest sentit, també la Patronal s’ha adaptat a aquesta nova situació i avui, sense deixar de participar en les negociacions dels respectius convenis, la tasca prioritària es donar servei i suport a qualsevol iniciativa que pugui ser útil pel soci.