Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central

EL SECTOR DEL METALL
A LA CATALUNYA CENTRAL

Grupo 1605

Avui dia el sector metal·lúrgic és, dins la indústria de la Catalunya Central, el més important tant en nombre de treballadors com d’empreses, i també en relació al valor afegit de la seva producció.

Un esperit empresarial obert i competitiu, maquinària especialitzada, planters de bons professionals I l’adaptació a les noves tecnologies fonamenten aquest lideratge.

Gràcies a la llarga història de les nostres comarques en el treball del metall, així com a l’àmplia oferta de formació tecnològica i centres d’investigació, la Catalunya Central ofereix avantatges competitius pel sector.

XIFRES RELLEVANTS

0 %
VAB
+ 4000 M€
FACTURACIÓ
+ 900
TREBALLADORS
+
EMPRESES

L’estructura empresarial està dominada per la petita empresa, i especialment per la microempresa, el 76,4% de les empreses tenen menys de 5 treballadors/ores el 21,3% entre 6 i 50 i 1,9% entre 51 i 250 i només el 0,3% més de 250 treballadors/ores.

A les comarques centrals el sector industrial té un pes específic important, en general per sobre del 30% del VAB i per tant força superior a la mitjana catalana. Ho és per tradició, gràcies a un procés d’industrialització lligat a l’abundància d’energia hidràulica i a les facilitats del seu aprofitament, amb empreses tèxtils que es van instal·lar al llarg dels rius Cardener, Llobregat, Anoia, etc. Al Bages i al Berguedà també tenen o han tingut importància les indústries extractives, a Osona la indústria alimentària i a l’Anoia la paperera i el cuir.

No obstant això, amb la crisi del tèxtil i, posteriorment, del sector miner, es va produir un canvi de les pautes de desenvolupament que van portar cap a un procés de diversificació industrial i de recomposició de l’estructura industrial. Actualment, al costat del que queda dels sectors originaris, sobresurten el metal·lúrgic -moltes vegades lligat a l’automoció-, el de les indústries alimentàries i el de la indústria manufacturera en general.

Associa’t

Creix amb nosaltres!

Si vols saber què podem fer per la teva empresa, sol·licita una entrevista amb el nostre equip a través del formulari de contacte. Et farem una visita per conèixer-nos i resoldre els teus dubtes.

Associa’t

Creix amb nosaltres!

Si vols saber què podem fer per la teva empresa, sol·licita una entrevista amb el nostre equip a través del formulari de contacte. Et farem una visita per conèixer-nos i resoldre els teus dubtes.