Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central

El Centre de Formació Pràctica presenta els seus plans de creixement al Parlament de Catalunya

Representants del Centre de Formació Pràctica han comparegut davant la comissió d’Empresa i Treball del Parlament de Catalunya per exposar els seus plans de creixement i donar a conèixer la feina del centre a favor de l’ocupació i la competitivitat de la indústria del territori. L’objectiu de la compareixença era posar sobre la taula la necessitat que el CFP disposi de finançament públic estable que li permeti mantenir els nivells d’excel·lència actuals. Els responsables del CFP demanen que l’administració assumeixi el 70% del cost de les obres d’ampliació, uns 280.000 euros, i que aporti anualment 200.000 euros per al funcionament del centre.

La delegació del CFP que ha traslladat aquestes demandes al Parlament ha estat encapçalada per Sílvia Gratacòs, presidenta de la Fundació Lacetània, i Joan Ramon Perdigó, president de la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central i de la comissió executiva del CFP. També hi eren presents la directora del centre, Emma Moreno, el professor Xavier Martínez i els empresaris Xavier Perramon i Vicenç Mauri, molt vinculats al CFP.

El Centre de Formació Pràctica acaba d’iniciar les obres de creixement que li permetran duplicar la superfície que ocupa actualment al Palau Firal creixent cap a la planta superior. Es tracta d’una solució provisional a les necessitats urgents de disposar de més espai, ja que en un futur el centre s’ubicarà al complex de la Fàbrica Nova, juntament amb la UPC. El CFP forma cada any a més de 1.000 alumnes d’acord amb les necessitats de les empreses industrials del territori. A més, també ofereix suport tècnic i tecnològic i serveis avançats a les empreses.