Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central

Elvira Garcia (INOXFORMA), una de les distingides amb el premi eWoman 2022

Elvira García va obtenir el premi a la trajectòria professional, mentre que Mercè Rosich i Ruth Guerrero van ser les guardonades en les categories de Mèrit Esportiu i Igualtat respectivament.

L’Espai Plana de l’Om va acollir, el dijous dia 24 de novembre, una nova edició de la jornada eWoman que organitzen Regió7 i Prensa Ibérica, amb el patrocini de CaixaBank, ICL, Sorea i l’Ajuntament de Manresa.

La jornada està concebuda per servir de motivació i inspiració i enfortir la imatge de la dona mitjançant grans experiències sintetitzades en intervencions curtes perquè sigui una trobada amena i dinàmica. L’eWoman comprèn diverses ponències i el lliurament del premi eWoman Trajectòria Professional by Caixabank, a més del lliurament dels guardons a l’Igualtat i al Mèrit Esportiu.

Enguany, les guardonades van ser l’administradora de l’empresa bagenca Inoxforma, Elvira Garcia (premi Trajectòria Professional by CaixaBank), la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich (Mèrit Esportiu) i la presidenta del CE Manresa, Ruth Guerrero (Igualtat).

La jornada va començar amb una obertura a càrrec de Regió7 i una benvinguda institucional a càrrec de Cristina Arnau (CaixaBank). Després va ser el torn d’Anna Forch, enginyera de rampa d’ICL i va tancar el torn de ponències Elisa Ocón, responsable de Projectes de Transformació de la Direcció Regional de Catalunya i Balears d’Agbar.

Els assistents a la jornada van poder participar en una sessió de coaching a càrrec de la barcelonina Cambyo, un equip especialitzat en liderar processos amb equips professionals per transformar-los en unitats d’alt rendiment.

Finalment va arribar el moment del lliurament de premis. El primer, a la trajectòria professional, per a Elvira Garcia. Nascuda a Navàs el 1973, és llicenciada en dret per la UPF, fa 29 anys que treballa a Inoxforma, d’on durant més de tres anys i fins a aquest setembre ha estat gerent. Des d’aleshores és l’administradora única d’una empresa especialitzada en la transformació de xapa d’acer inoxidable per als sectors de la valvuleria, l’elèctric/electrònic i l’alimentació. Garcia és, a més, vicepresidenta de la Cambra de Comerç de Manresa.

El guardó a la trajectòria esportiva va ser per a Mercè Rosich i Vilaró (Manresa, 1952). És mestra i entrenadora d’atletisme, a més de doctora en psicologia de l’esport i exregidora de l’Ajuntament de Manresa. Des del març de 2022 és la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme. És la primera dona que presideix l’entitat en els seus més de cent anys d’història. Exatleta del Club Atlètic Manresa, entre el 2000 i el 2018 va presidir aquest club esportiu.

Ruth Guerrero, per la seva banda, va rebre la distinció a la Igualtat. És enginyera tècnica industrial de formació. Ha treballat a Feliu Consultors i ara a l’Ajuntament de Sant Fruitós. Va ser regidora a l’Ajuntament de Manresa i els dos últims anys ha estat l’ànima del renovat Centre d’Esports Manresa, entitat que ara presideix. També és la primera dona en dirigir aquesta entitat esportiva, amb 115 anys de vida.