Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central

BARÒMETRE DEL METALL DE LA CATALUNYA CENTRAL – AGOST 2024

En la segona enquesta hi han participat 23 empreses, una menys que en la primera. En conjunt acumulen 2773 treballadors dels 4375 que tenen entre totes les empreses de la patronal (el 63,38%) i pel que fa a facturació 767 M€ respecte 1074 M€ totals (71,42%).

Les empreses entrevistades són majoritàriament petites i mitjanes (19 de les 23) i facturen menys de 10 M€ (11 de les 23). Més de la meitat (60,9%) tenen producte propi i totes tret de cinc exporten en diferents percentatges.

Pel que fa a la cartera de comandes, tant la situació actual com la previsió pel tercer quadrimestre és majoritàriament d’estabilitat o lleugerament a la baixa.

Les existències de matèria prima i productes acabats, quan escau, estan en nivells normals o baixos.

La producció de la majoria d’empreses es preveu que sigui estable el proper quadrimestre després d’haver crescut. Està garantida per a un període d’un màxim de 6 mesos, amb una evolució moderadament difícil o difícil de predir.

Com a factors que limiten la producció, els empresaris continuen indicant principalment la manca de personal qualificat i una demanda insuficient.

Continua la tendència a mantenir preus i mantenir o augmentar plantilla i volum d’inversió, amb l’objectiu de mantenir estables o lleugerament a l’alça la facturació i la competitivitat.