UPC ecoRacing triomfa a les dues primeres competicions de l’any

L’equip egarenc obté la victòria general a la Formula Student Switzerland i dos meritoris top 5 a la FS Netherlands.

Per primer cop des de 2019, i després de dues dures temporades degut a la pandèmia, les competicions s’han tornat a disputar presencialment. Així doncs, la motivació per veure el cotxe competir a pista i obtenir bons resultats era molt elevada. UPC ecoRacing ha transformat aquesta motivació en èxits a les competicions d’Europa, i aquests magnífics resultats impulsen l’equip a seguir treballant de cara a l’última competició de la temporada, la Formula Student Spain, on per primer cop UPC ecoRacing competirà en la categoria de conducció autònoma.

Del 4 al 8 de juliol es va disputar al mític TT Assen Circuit la Formula Student Netherlands on el monoplaça d’enguany, l’ecoRD, va arribar preparat per demostrar tot el seu potencial. Aquest va confirmar ser un cotxe fiable i competitiu des del primer moment, aconseguint dos Top 5 a les proves d’Acceleration i Autocross, en les que es demostra l’acceleració del vehicle en una recta de 75 metres i la velocitat a una volta ràpida, respectivament. A més, UPC ecoRacing va aconseguir completar també la prova d’Endurance, la més exigent de la competició, on es posa a prova la fiabilitat del monoplaça durant els més de 22 km que consta el circuit. També cal destacar que l’equip egarenc va ser l’únic de la categoria elèctrica que va completar les inspeccions tècniques (scrutineering) del paquet de bateries al primer intent, en menys de 90 minuts, fet que reafirma la bona feina feta durant tot l’any.

I gairebé sense temps per digerir els bons resultats de Netherlands, va arrancar la Formula Student Switzerland. En aquesta, tota l’atenció es va centrar en els tres esdeveniments estàtics: Design Event, Cost Event i Business Plan. En aquests es valora el procés de disseny del monoplaça, la gestió dels recursos econòmics i la capacitat de crear i presentar davant dels jutges, un model de negoci on el monoplaça en sigui l’element principal.

La bona dinàmica de la Formula Student Netherlands es va veure reflectida també a la competició suïssa aconseguint arribar al podi en tots tres esdeveniments, amb una primera posició al Cost Event, una segona al Business Plan i una tercera al Design Event, tres trofeus que s’han convertit en una victòria a la classificació general de la Formula Student Switzerland.

Així doncs, els grans resultats obtinguts a les dues primeres competicions de la temporada són un reflex de la gran feina feta durant tot l’any i animen a l’equip a continuar treballant en la direcció òptima per tal de millorar les bones prestacions i resultats que ha pogut demostrar l’ecoRD. A més, els podis a les proves estàtiques, reafirmen la bona gestió de tot l’equip en termes de comptabilitat, disseny i organització del projecte.

L’última competició d’aquesta temporada es realitzarà al Circuit Barcelona-Catalunya a la Formula Student Spain del 4 al 8 d’Agost on l’ecoRD s’adaptarà en mode autònom per poder participar a la categoria de vehicle autònom per primer cop en la història d’UPC ecoRacing.

By | 2021-07-21T11:37:25+02:00 21 July 2021|General|0 Comments

About the Author:

Secretaria