UPC ecoRacing triomfa a les competicions del 2021

UPC ecoRacing triomfa a les competicions del 2021

L’equip egarenc obté la victòria general a la Formula Student Switzerland i una segona posició a la Formula Student Spain

Per primer cop des de 2019, i després de dues dures temporades degut a la pandèmia, les competicions s’han tornat a disputar presencialment. Així doncs, la motivació per veure el cotxe competir a pista i obtenir bons resultats era molt elevada. UPC ecoRacing ha transformat aquesta motivació en èxits a les competicions. Uns èxits que no es podrien haver donat sense el suport d’entitats com el CFP, que aporta al projecte els mecanitzats de les manguetes i suport tècnic per a la fabricació de la cold plate del monoplaça.

 

Del dia 4 al 8 de juliol es va disputar al mític TT Assen circuit la Formula Student Netherlands on el monoplaça d’enguany, l’ecoRD, va arribar preparat per demostrar tot el seu potencial. Aquest va confirmar ser un cotxe fiable i competitiu des del primer moment, aconseguint dos Top 5 a les proves d’Acceleration i Autocross, en les que es demostra l’acceleració del vehicle en una recta de 75 metres i la velocitat a una volta ràpida, respectivament. A més, UPC ecoRacing va aconseguir completar també la prova d’Endurance, la més exigent de la competició, on es posa a prova la fiabilitat del monoplaça durant els més de 22 km que consta el circuit. Aquesta fita posa de manifest la qualitat dels complexos mecanitzats realitzats pel CFP.

I gairebé sense temps per digerir els bons resultats de Netherlands, va arrancar la Formula Student Switzerland. En aquesta, tota l’atenció es va centrar en els tres esdeveniments estàtics: Design event, Cost event i Business Plan. En aquests es valora el procés de disseny del monoplaça, la gestió dels recursos econòmics i la capacitat de crear i presentar davant dels jutges, un model de negoci on el monoplaça en sigui l’element principal.

La bona dinàmica de la Formula Student Netherlands es va veure reflectida també a la competició suïssa aconseguint arribar al podi en tots tres esdeveniments, amb una primera posició al Cost Event, una segona al Business Plan i una tercera al Design Event, tres trofeus que s’han convertit en una victòria a la classificació general de la Formula Student Switzerland.

Seguint l’excel·lent dinàmica de la formació, l’ecoRD ha brillat en la Formula Student Spain, on ha competit a la categoria de vehicle autònom. En aquesta competició l’equip egarenc ha assolit una sòlida segona posició, gràcies al seu gran resultat en les proves dinàmiques, guanyant les proves de resistència i millor temps a una volta, i estàtiques, aconseguint estar en el top 3 en tots els esdeveniments. Una altra mostra de la fiabilitat i la qualitat dels diferents components del monoplaça, obtinguts gràcies al suport dels organismes que, com el CFP, ens ajuden a estar any rere any competint al màxim nivell.

Així doncs, els grans resultats obtinguts a les competicions d’aquesta temporada són un reflex de la gran feina feta durant tot l’any per part de l’equip i del recolzament obtingut per part de totes les entitats que , col·laborant com el CFP des de fa molts anys, fan realitat la passió de l’equip.

By | 2021-09-22T12:39:10+02:00 21 September 2021|General|0 Comments

About the Author:

Secretaria