UPC ecoRacing, molt més que un projecte d’estudiants

UPC ecoRacing, un equip amb història:

UPC ecoRacing va néixer el 2008 com un equip d’estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya de Terrassa, l’ESEIAAT, per tal de dissenyar, fabricar i competir amb un cotxe propi a les diferents competicions de Formula Student distribuïdes arreu del món.

L’equip compta amb el millor palmarès de l’Estat, sent creador de l’únic cotxe amb quatre motors en cada roda que ha competit d’Espanya. Enguany, UPC ecoRacing competirà amb el primer concepte Driverless (vehicle autònom) de la seva a història a competicions amb renom internacional com les que es disputen als Països Baixos, Suïssa i al circuit de Montmeló, a Espanya.

És precisament al 2008 quan UPC ecoRacing va crear l’ecoR2, el primer cotxe híbrid dissenyat i fabricat a l’Estat .Posteriorment, al 2012, amb la posterior evolució d’aquest primer concepte, es va competir als Estats Units sent el 3r millor cotxe al rànquing general i guanyant les proves estàtiques. El 2016, l’equip va competir per Europa amb l’ecoRZ, sumant diversos títols, i va culminar la temporada guanyant la Formula Student Australasia i arribant a la setena posició del rànquing mundial.

L’any 2018 es va fabricar el primer cotxe amb quatre motors en cada roda de l’Estat, i la seva evolució del 2019 va guanyar cinc trofeus. El 2020, malgrat que la pandèmia de la COVID-19 provoqués que les competicions es reconvertissin a formats online, UPC ecoRacing ha estat l’únic equip en participar en dues d’elles, guanyant dos trofeus.

 

L’ecoRX 2020

Tot i les adversitats que un any de pandèmia han suposat per l’equip, UPC ecoRacing ha aconseguit dissenyar i fabricar un excel·lent cotxe per la temporada del 2020. Amb només 195

kg de pes, l’ecoRX 2020 té un parell per roda de 1190 Nm, i amb una potència de 140 kW, accelera de 0 a 100 km/h en només 2.4 segons.

Els reptes per davant són nombrosos i complexes, però amb l’ajut i suport continus de col·laboradors com el Centre de Formació Pràctica, que ha fabricat les complexes manguetes per poder posar els quatre motors a les rodes, la convicció dels membres de l’equip queda més refermada que mai per tal de superar-se en l’assoliment dels objectius d’aquesta temporada.

By | 2021-03-16T09:08:03+01:00 17 March 2021|General|0 Comments

About the Author:

Secretaria