UPC ecoRacing aposta per un futur autònom

L’equip d’estudiants va presentar el seu primer monoplaça autònom el passat dia 3 de juny

 

El món de l’automoció actual evoluciona cada cop més cap a la conducció autònoma, aquella en què el propi cotxe és capaç de prendre decisions per ell mateix i el conductor no ha de fer res més que seure i esperar a arribar al seu destí. UPC ecoRacing ha volgut seguir aquesta tendència i és per això que ha dissenyat l’ecoRD, un vehicle que és capaç de competir de forma totalment autònoma. A més, també és possible conduir-lo de forma manual (amb pilot), fet que el fa un monoplaça especialment polivalent. La presentació del vehicle es va realitzar de forma telemàtica i està disponible en aquest enllaç.

L’ecoRD és el cotxe més avançat tecnològicament de la historia d’UPC ecoRacing. A més del mode autònom, incorpora altres millores com la cold plate i les noves manguetes que donen com a resultat una increment substancial de les prestacions del monoplaça. Ambdós elements s’han fabricat juntament amb el Centre de Formació Pràctica, que ha tingut un paper essencial en la seva producció, sent la cold plate una peça clau per la millora del monoplaça i les manguetes les peces més complicades de mecanitzar d’aquest. És per això, que des de UPC ecoRacing agraeixen el suport donat pel Centre de Formació Pràctica ja que és de vital importància pel desenvolupament del projecte gràcies a l’alt nivell tecnològic i l’expertesa en mecanització.

Amb la pandèmia del COVID-19, l’equip egarenc es va haver adaptar a la nova situació. A més les competicions presencials del 2020 van adoptar un format online. Tot i això, UPC ecoRacing va saber adaptar-se i va aconseguir dos trofeus en aquestes per seguir sent, amb 33 trofeus, l’equip més llorejat de l’Estat. Aquest estiu es reprenen les competicions presencials i tots els membres de l’equip estan impacients per veure l’ecoRD en acció a pista i seguir amb la dinàmica ascendent del projecte. UPC ecoRacing ha sabut donar-li la volta a la difícil situació provocada per la pandèmia a base de treball i esforç i afronta amb il·lusió les competicions d’aquest estiu 2020.

 

By | 2021-06-16T13:21:04+02:00 16 June 2021|General|0 Comments

About the Author:

Secretaria