Oliva Torras Grup s’obre pas al mercat americà amb l’adquisició de l’empresa líder en kits per a vehicles refrigerats

Oliva Torras USA neix de l’absorció de l’americana BSI per part del grup industrial manresà, amb la voluntat de créixer als Estats Units, Canadà i Mèxic

Amb una facturació anual consolidada de 55 milions d’euros, Oliva Torras ha arribat als 75 anys de vida convertida en grup industrial líder, altament innovador i amb presència internacional

Oliva Torras Grup, empresa industrial amb seu a Manresa (Barcelona), aposta per créixer al mercat americà, mexicà i canadenc amb l’adquisició de BSI, empresa americana líder en el disseny i la fabricació de kits per al muntatge de compressors en vehicles refrigerats i autobusos/shuttles. La creació d’Oliva Torras USA ha de servir per reforçar la divisió Oliva Torras Mount & Drive Kits, creada l’any 2005 i que ja és líder del seu segment a Europa. Oliva Torras Mount & Drive Kits ha esdevingut un fabricant reconegut per les marques constructores de vehicles industrials i de transport col·lectiu i és el proveïdor de referència per als fabricants i serveis d’instal·lació especialitzats d’equips de control de temperatura per a la refrigeració i climatització d’aquests vehicles.

Amb aquesta operació, Oliva Torras vol aprofitar el posicionament i el coneixement de BSI del mercat i posar en marxa un procés de renovació tecnològica i industrial de les instal·lacions i de les àrees comercial, d’operacions i postvenda per tal de replicar el model de negoci que tan bon resultat ha donat durant els darrers anys.

Oliva Torras Grup ofereix solucions per a diversos sectors industrials i ha creat unitats de negoci específiques en l’àmbit del transport refrigerat, el joc recreatiu, l’equipament ferroviari i la gestió de zones d’aparcament. L’empresa factura 55 milions d’euros anuals i exporta prop d’un 50% de la seva producció, amb empreses pròpies als Estats Units, Mèxic i Perú.

Oliva Torras disposa d’unes instal·lacions de més de 30.000 metres quadrats d’alta capacitat productiva i equipades amb tecnologia punta per a la fabricació de sèries curtes i mitjanes de productes de base metàl·lica. Per les seves dimensions i equipament és un dels centres de fabricació de referència a Europa dins de la seva categoria.

En l’actualitat, el grup celebra els seus 75 anys de vida immers en importants projectes de futur, com el desenvolupament de nous materials per a l’interior dels vagons de tren que siguin totalment reciclables, la creació d’una màquina de canvi connectada per a sales de joc o la fabricació i instal·lació de tots els dispositius necessaris per gestionar els aparcaments dels centres comercials més grans de la ciutat de Mèxic. Recentment, la divisió dedicada a l’equipament ferroviari ha rebut l’encàrrec de construir l’interior dels nous tramvies de la ciutat de Torí, un projecte que se suma als que l’empresa ja ha portat a terme en ciutats com Copenhaguen, Milà, Lima, Tessalònica i Florència.

By | 2021-03-16T09:02:10+01:00 17 March 2021|General|0 Comments

About the Author:

Secretaria