Metalmadrid recupera interès en el sector 2021-12-22T12:04:57+01:00

Metalmadrid recupera interès en el sector

Metalmadrid 21 va ser un fira que ocupava dos pavellons del recinte Firal de IFEMA, força plens pel què es podia preveure de bon començament. Cert és que la organització tenia assignat l’espai entre pavellons i que hi havia un parell de zones per seminaris i conferències.

Es copsava per tot arreu i parlant amb visitants i expositors que hi havia “moltes ganes de fires”, i més  tenint en compte el temps passat amb restriccions de mobilitat, i la previsió/por que aquests temps tornin a venir!. Cal consignar per exemple que la Stainless Steel World de Maastricht, una de les fires més importants del món per l’acer inoxidable, s’ha cancel·lat per segon any consecutiu.

La majoria d’expositors eren empreses locals, força de la resta d’Espanya i alguns expositors internacionals, sobretot fabricants/distribuïdors de maquinària semi-pesada o pesada. Alguns  magatzemistes/fabricants del sector del inoxidable: Acerinox, Valbruna, Griñon… i representants també de la demarcació de la Catalunya Central, com Cromo Duro Botifoll, Nilfisk, Ponsa..

Com a èxit de la fira cal destacar el model: curta durada i espais base de baix cost, amb mobiliari bàsic i un logo. Sense “sostre” ni parets separadores. Això permet a empreses que d’altra manera no es plantejarien acudir a una fira, fer-ho i presentar-se a un aparador al qual en un altre model de fira no podrien accedir.

Evidentment qui vol un stand “al uso” amb quatre parets o personalitzat, pot fer-ho: Cas de fabricants de maquinària pesada o grans corporacions que s’han de fer veure.

Vam estar-hi presents durant els dos dies que va durar la fira, i en tots dos el nivell d’afluència era molt alt, i de gent del sector. Si que hi havia algun “outsider” o jubilat amb ganes de fer el volt, però eren els què menys. Parlant amb alguns dels expositors ens relataven el mateix, que la gent que passava estava interessada realment i això corrobora que és un encert. Un dels “peròs” a aquesta concentració en espai i temps son les cues als accessos i als pàrquings, però si es va d’hora és el de menys.

De cara a empreses que es plantegin assistir a una fira amb una inversió continguda, crec que és un model que pot triomfar, ja sigui en el sector del metall com en d’altres. De fet la fira coincidia també amb la d’energies renovables i acabats plàstics, de robòtica i manufactura avançada que també ocupaven dos pavellons.

I per acabar, un altre dels punts forts de la fira –com moltes d’altres, això és cert- son els ponents i conferenciants del sector, que també son un reclam a l’hora d’atreure visitants interessats en els temes a desenvolupar, sempre relacionats amb el sector.

 

Roger Berenguer – Gual Steel.