L’ACEB demana al Govern que acceleri el desenvolupament del Polígon d’Olvan

La patronal berguedana reitera la necessitat del Berguedà de disposar de sòl industrial de gran format per no perdre empreses i atraure noves activitats al territori

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà demana al Govern de la Generalitat que acceleri el compromís adquirit perquè el desenvolupament del Polígon d’Olvan sigui una realitat el més aviat possible i evitar més demora. La patronal celebra l’aprovació de la proposta de resolució parlamentària per l’activació del sòl industrial al Berguedà presentada a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori però demana celeritat perquè la demanda d’espai és urgent.

L’ACEB ha estat treballant en els darrers mesos per generar consens i fer visible que el Berguedà necessita més sòl industrial de gran format, és per això que la patronal subscriu cadascun dels punts aprovats per la proposta parlamentària que ha de servir perquè abans de la tardor del 2023 s’hagi desenvolupat en la seva totalitat la Fase 1 del Polígon d’Olvan perquè la comarca disposi de més oferta adaptada a les seves necessitats actuals.

Tal i com ja ha denunciat la patronal berguedana en moltes ocasions, diverses empreses han hagut de renunciar a mantenir-se i créixer a la comarca o han descartat instal·lar-s’hi per la manca de sòl industrial adaptat a les seves necessitats; algunes que es poden esperar uns mesos; i n’hi ha d’altres que avui, de manera imminent, tenen la necessitat urgent de disposar d’aquest sòl industrial per no haver de marxar del Berguedà. És per això que l’ACEB espera que el compromís del Govern sigui ferm, ara encara més, després de l’aprovació d’aquesta proposta de resolució i que el 2023 s’hi destini el pressupost necessari per desenvolupar la totalitat de la Fase 1 del Polígon d’Olvan, com a mínim.

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, reitera la preocupació del teixit empresarial del Berguedà de la manca d’espai per no haver de marxar de la comarca i també de la impossibilitat de trobar noves empreses que puguin instal·lar-se al Berguedà per la inexistència de sòl industrial. És per això que l’ACEB fa temps que treballa per reunir-se amb els responsables polítics i tècnics perquè el projecte sigui una realitat, com és el cas de la trobada d’aquest mes de març amb el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos. El representant d’Empresa va entomar el compromís de desencallar, aquest 2022, el projecte del polígon d’Olvan per desenvolupar les primeres fases amb garanties quan abans millor. Castellanos va assegurar durant al seva visita que una de les prioritats és que el Berguedà pugui disposar, amb garanties, de sòl industrial a través del desenvolupament del polígon. El secretari general va conèixer de primera mà casos concrets d’empreses que necessiten urgentment disposar de sòl industrial per continuar creixent o per evitar que la seva activitat hagi d’abandonar el Berguedà o com Liven, Advanced Sport and Nutrition Lab i Decapulp.

Des del 2007 ja s’han invertit més de 6,5 milions d’euros per a aquest projecte que a hores d’ara, encara no ha vist la llum. La patronal reclama desencallar la situació actual, tant econòmica com executiva, per desenvolupar el sòl industrial perquè el Berguedà no perdi més activitats.

By | 2022-03-23T11:08:28+01:00 23 March 2022|General|0 Comments

About the Author:

Secretaria