Entrevista a Elvira Garcia, Vicepresidenta de la PMCC

Conversem amb l’Elvira Garcia, Vicepresidenta de la PMCC i gerent de l’empresa Inoxforma: compartim punts de vista, opinió i visió de futur del sector metal·lúrgic a la Catalunya Central.

● Quina és l’activitat principal i filosofia de treball de la vostra empresa?

Inoxforma es va fundar fa 54 anys i ha evolucionat segons les necessitats del mercat i dels nostres clients. En el seu moment, érem els reis de les balances i el plàstic ens va fer reinventar. L’evolució és adaptar-se i saber llegir cada problema com un repte, sempre buscant maneres de créixer: sempre ens hem esforçat a saber escoltar els clients, que són l’origen i fi de tot. Tot i créixer hem mantingut sempre la proximitat amb els nostres clients, siguin petits o multinacionals de 30.000 treballadors.

La nostra empresa, es regeix per una clara filosofia familiar, que dona com a resultat un producte de màxima qualitat, sostingut per un bon servei, a preu de mercat.

Ens esforcem per ser versàtils i adaptar-nos a cada client. Hem sabut trobar el nostre espai, la nostra raó de ser, en la nostra especialització. Som una empresa oberta al món, que exporta el 60-65% de la producció, a països que van de EEUU o Xina.

Tant a casa, a fàbrica, com a fora, a casa el client, la clau està a valorar les coses de tu a tu i de primera mà. Aquestes sensacions, mai te les donarà una pantalla. Si coneixes bé la teva gent, el teu producte i el teu client, només cal avançar plegats.


● Com vius els primers mesos de Vicepresidenta de la PMCC?

Ho visc com un gran repte i amb molta il·lusió. La PMCC ha de fer un pas endavant: hem de guanyar proximitat amb les nostres empreses. Hem de connectar amb totes les empreses del territori i fer que ens coneguin.

Cal emmirallar-se amb el mercat italià… crear sinergies, superar desconfiances… agilitzar processos, per un bé comú. Hem de saber connectar amb la sàvia empresarial nova amb ganes de fer coses i aportar nous punts de vista.
La Patronal té l’oportunitat d’ajuntar l’experiència de grans empresaris locals, amb les noves generacions que pugen amb nous punts de vista, desacomplexats, d’acord amb els nous temps i sovint revolucionaris des d’un punt de vista tradicional.

● Quins són els punts centrals que cal treballar durant el mandat de la Junta actual?

Hem de conèixer el nostre veí. No som conscients de qui tenim al costat. He hagut de sortir d’aquí per descobrir empreses nostres que no coneixia i entendre quin és el nostre potencial, com a conglomerat industrial del metall. Cal donar visibilitat als nostres socis. Hem de crear sinergies, xarxa…
Proposo donar-li una volta al Sopar de Sant Eloi, fer el que hem fet sempre, d’una manera nova. Aportar oxigen, per guanyar perspectiva i fer un treball més profund de xarxa empresarial, no només aquest dia, sinó al llarg de l’any.

● El rol de la dona en l’alta direcció. Com veus els canvis dels darrers anys, tant a la teva empresa com en els teus entorns de relació professional?

No crec que les quotes i la paritat siguin la solució. Cal tractar a tothom d’igual a igual. Però hem de saber reconèixer les nostres diferències i les nostres virtuts i treure el millor de cada persona.
He d’admetre que el rol directiu d’una dona és més dur que el de l’home. Quan arribes a casa, ets la mare, amb tot el que comporta, i en la majoria dels casos, cal afegir-hi una càrrega de treball familiar que és invisible en el món professional.
Tots coneixem dones que han prioritzat la carrera professional per sobre la maternitat. Una dona, no es pot permetre demanar una excedència de cinc anys per cuidar els seus fills, sense perdre el tren laboral, evidentment.
És necessari parlar de tu a tu de les necessitats de cadascú. Les quotes de gènere no haurien d’existir segons la meva manera d’entendre les coses. Cal acceptar la diferència entre home i dona, amb els nostres avantatges i desavantatges.

● Quins són els valors pels quals et regeixes com a gerent?

Un bon empresari s’ha de regir pels seus principis com a persona, l’experiència acumulada com a treballador i la seva pròpia progressió. Has de tenir la teva manera de gestionar les coses, basada en aquests principis, en continua evolució. En el meu cas, porto 28 anys de trajectòria professional a Inoxforma, els últims quatre com a gerent. Aquesta casa i el Sr. Jordi Serra i Riba, m’ho han ensenyat tot. Com a gerent, m’esforço per treure el millor de cada persona

● Quins són els punts centrals i valors sobre els quals t’has de centrar en la teva tasca com a dirigent?

Soc llicenciada en dret. Durant molts anys, he portat el pes comercial d’aquesta empresa, seguint els preceptes i els valors que he après en aquesta casa i que ens fan qui som: primer és el client i el nostre personal i equip.
Has de conèixer i confiar en els teus companys de viatge si vols arribar lluny. La gent és el factor número u. Cal compartir informació, explicar on volem arribar i com ho volem fer. Crec fermament en la feina en equip i treballar per involucrar la gent i fer que sentin els colors, que farà que cadascú doni aquell valor extra quan vinguin mal dades i alhora et distingeix.

● Quin rol ha d’exercir la PMCC a la Catalunya Central?

Hem d’abastar el màxim de territori, per això ens diem com ens diem. I profunditzar en el nostre valor com a conjunt. Sobre aquest territori, proposo plantejar seriosament una estratègia que permeti crear sinergies: sovint parlo de fer un “mapa de serveis i sinergies transversals”.

Més info a http://www.inoxforma.com/

By | 2022-06-30T15:27:57+02:00 30 June 2022|General|0 Comments

About the Author:

Secretaria