El president de la Generalitat ha inaugurat l’Avinent Hub, el nou espai d’innovació i producció del grup Avinent

El cap de l’Executiu català ha destacat Avinent com a model d’empresa innovadora que ha d’inspirar la reindustrialització de Catalunya, “digital i verda”

8.000 m2 conformen un centre de producció a l’avantguarda tecnològica per afrontar els nous projectes de futur de la firma catalana

El M. Hble President de la Generalitat de Catalunya, Sr. Pere Aragonès, ha inaugurat aquest matí l’Avinent Hub, el nou centre d’innovació i producció del grup Avinent, empresa de referència en la fabricació de productes amb la més alta exigència per al sector mèdic. El nou edifici, de 8.000 m2 i que ha suposat una inversió de 10 M €, és el reflex de l’ambició, la modernitat i l’esperit tecnològic de la firma catalana, amb seu a Santpedor. Aquesta ampliació té per objectiu assegurar la capacitat futura de creixement empresarial i passar dels 35 M € facturats en el darrer any als 50 M € l’any 2025.

El president de la Generalitat ha visitat els diferents espais del nou edifici acompanyat de la delegada del Govern a la Catalunya central, Sra. Rosa Vestit, i de l’equip directiu del grup Avinent. Al llarg del recorregut, Aragonès ha visitat l’espai immersiu experiencial que Avinent té en el nou edifici i després han recorregut tot el centre de producció de la firma catalana, on la tecnologia i la digitalització en són l’eix central.

L’acte d’inauguració ha finalitzat amb el torn de parlaments. El director general d’Avinent Group, Albert Giralt, ha volgut agrair a totes les persones que ho han fet possible de forma explícita tots els esforços dedicats a fer realitat aquesta fita on «avui inaugurem un espai que durant molts anys hem tingut en els nostres pensaments». Giralt ha afegit que amb la inauguració d’aquest nou espai «no estem al final de cap camí, al contrari, encetem una nova etapa que ha de permetre a la corporació anar més lluny i assolir nous reptes futurs de creixement i d’expansió». El director general d’Avinent ha remarcat que aquesta inversió és «la declaració més clara de compromís amb el territori, amb les persones, amb el creixement futur. Aquest és l’ADN del grup Avinent». Ha tancat el seu discurs destacant que «hem de seguir guanyant dimensió en els propers anys. Ens hi dedicarem en cos i ànima, igual que ho han fet els centenars de persones que des de l’any 1958 han passat per casa nostra i han contribuït a construir l’empresa que avui tenim».

Per la seva banda, Sr. Xavier Codina, l’alcalde de Santpedor, on es troba ubicat el grup Avinent, ha remarcat que «avui és un dia molt important perquè gràcies a aquesta corporació avui Santpedor, més enllà de ser un referent, per exemple, del món de l’esport, és una referència mundial de la ciència i la medicina». L’alcalde de Santpedor ha tancat el seu discurs destacant que l’Ajuntament continuarà estant al costat de les empreses de la vila.

04.05.2022, Santpedor Pere Aragonès, President de la Generalitat de Catalunya, visita les instal.lacions d’Avinent. foto: Jordi Play

Finalment, el President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha tancat el torn de parlaments, moment en què ha destacat que «la visita d’avui a Avinent ha estat una visita d’impacte al veure l’excel·lència i el rigor del treball científic i d’innovació que s’hi realitza». Aragonès ha agraït «el talent i el compromís empresarial innovador d’aquesta firma catalana». El cap de l’Executiu català ha destacat que el futur industrial de Catalunya necessita de projectes com el d’Avinent perquè «s’hi barreja una tradició industrial i una aposta clara per la innovació, que es demostra amb les noves unitats de negoci que la corporació ha anat creant, a més del procés d’internacionalització». Aragonès ha afegit que «Avinent també és un clar exemple de quin ha de ser el futur industrial de Catalunya, que passa per la reindustrialització que ha de ser digital i verda». El President ha tancat el seu discurs felicitant a Avinent per la seva tasca i els ha encoratjat a seguir endavant.

A l’acte d’inauguració hi ha assistit una àmplia representació del món polític, econòmic i social del territori, que han volgut acompanyar Avinent en la posada de llarg d’aquest nou espai d’innovació.

By | 2022-05-24T11:43:45+02:00 24 May 2022|General|0 Comments

About the Author:

Secretaria