EL CFP s’alia amb BCN Drone Center

El BCN Drone Center és 1 dels 10 únics centres de drons del món, la primera empresa de drons civils a Europa i una de les pioneres a escala mundial, amb vint anys d’història a les seves espatlles. 

Ubicada estratègicament al Moianès, disposa d’unes instal·lacions bioclimàtiques autosuficients en una finca de 14h i un espai aeri propi segregat de 2.500 ha i 4.000 peus d’alçada.

Aquesta nova aliança permetrà al CFP impartir cursos d’iniciació a l’entorn dron aplicat a l’àmbit industrial. En un primer curs, s’explorarà l’aplicació i potencial de la tecnologia dron en la indústria 4.0. 

L’objectiu és mostrar les possibilitats que ofereix aquesta tecnologia en àmbits com la teledetecció, fotogrametria, vigilància i rescat, gestió d’incendis, inspecció industrial i l’agricultura de precisió entre d’altres. També tractarà la normativa vigent i la seva afectació.

Les instal·lacions del BCN Drone Center compten amb dues pistes, punts de control fotogramètric, diana de resolució efectiva, dianes de calibració radiomètrica i estació meteorològica. A més, el seu espai aeri segregat està a la disposició de qualsevol centre de recerca, empresa, administració o universitat per a dur-hi a terme vols experimentals, jornades de demostració i cursos de formació.

En els darrers dos anys científics i enginyers de 93 països dels 5 continents han visitat el centre per rebre formació i per fer ús d’aquesta infraestructura. L’any 2016 va arribar a un acord amb l’Agència Espacial Europea (ESA) i actualment és base operativa per a proves de prototips de drons i empreses viver de tot Europa.

Si hi esteu interessats, des de la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central i el CFP us podem organitzar una visita al BCN Drone Center per conèixer en primera persona les seves instal·lacions de la mà del seu creador i director, Jordi Santacana.

By | 2021-01-20T11:11:37+01:00 20 January 2021|General|0 Comments

About the Author:

Secretaria