Condals Grup inverteix amb el Primer Centre TAC industrial d’alta energia a Catalunya.

Avui en dia ens trobem amb moltes empreses del sector de l’automoció, aeronàutic i ferroviari que tenen la problemàtica de no disposar d’una visió global de l’estat intern de les peces que fabriquen per aquells sectors on exigeixen alts estàndards de qualitat per la funcionalitat d’aquestes.

Actualment gran part dels assajos utilitzats en aquestes indústries per conèixer i validar la sanitat interna  són a través d’assajos destructius on la informació obtinguda és la del tall realitzat. Aquesta tècnica és suficient per validar l’absència de defectes interns en una secció tot i que en el cas de que apareguin discontinuïtats no podem valorar la magnitud real d’aquestes, es a dir el seu volum dins de la peça.

Per altra banda, des de ja fa uns anys que en aquests sectors es comencen aplicar tècniques no destructives per controlar la qualitat de les peces fabricades com és la Radiografia Convencional i la Tomografia Computaritzada. Tècniques conegudes i habituals del sector de la salut que amb el temps han anat guanyant força dins de la indústria oferint a les empreses una visió completa de l’estat intern de les peces que fabriquen podent assegurar una qualitat interna des de la fase de disseny i prototipatge.

La principal diferència entre aquestes dues tècniques no destructives és la manera en què es visualitzen els resultats interns. En el cas de la radiografia convencional els resultats obtinguts són amb 2 dimensions i en el cas de la tomografia són amb 3 dimensions.

AF Tomography Center és el primer centre de tomografia d’alta energia situat a Catalunya i l’únic equip a l’estat espanyol amb característiques semblants que ofereix aquest servei. Un servei orientat a totes aquelles empreses que volen conèixer l’estat intern de les seves peces en aquelles fases del procés significatives com és la fase de disseny, després d’aplicar millores internes i canvis dels paràmetres de procés i també per tenir una visió de l’evolució de la peça al llarg del temps. L’alta energia permet que l’assaig sigui apte tant per aquelles peces de menor densitat com els polímers fins aquelles d’alta densitat com els acers sempre i quan les peces compleixin unes dimensions aptes per les característiques i energia de l’equip.

Des del 2019 disposem d’un conveni de col·laboració amb els centres tecnològics Eurecat per donar un suport més ampli a les empreses podent ajudar a assolir nous reptes tecnològics gràcies a les infraestructures i professionals d’Eurecat juntament amb la tecnologia que disposa d’AF Tomography Center aportant la informació completa de la sanitat interna de la peça.

Per a més informació, consultar la seva web.

By | 2021-02-19T12:54:05+01:00 17 February 2021|General|0 Comments

About the Author:

Secretaria