Avinent Science & Technology, la nostra historia, un camí cap a l’èxit.

Avinent Science & Technology, la nostra historia, un camí cap a l’èxit.

Avinent Science & Technology explica la seva història a través de la innovació. Un grup empresarial familiar que no perd els seus orígens i que inicia un camí d’èxits l’any 1958 amb la creació de Vilardell Purtí i la seva dedicació al decolletatge.

Els orígens es remunten 60 anys enrere amb la fabricació de
components de decolletatge industrial d’alta precisió i petit diàmetre per a les
indústries automobilística i aeronàutica, entre d’altres. Durant 32 anys, aquesta és l’activitat central de l’empresa. Dedicada encara a la fabricació de components metàl·lics de precisió per sectors estratègics, l’empresa aconsegueix una posició d’excel·lència gràcies a la seva aposta per l’l+D+I.

Vilardell Purtí (Divisió Industrial) és una empresa líder a nivell mundial en la fabricació de peces de decolletatge i està especialitzada en articles que requereixen d’un alt nivell de precisió.

Es posiciona en el mercat de la mecanització de peces produïdes en decolletatge de gran complexitat tècnica i d’un alt valor afegit. Amb una gran capacitat de producció en diferents seccions de maquinària,  nivell de tecnificació de primera línia, que proveeix peces d’elevadíssima precisió, amb un excel·lent nivell d’acabats i complint les exigències i normatives més estrictes en l’àmbit internacional. Els sectors industrials “objectius” són l’automoció, l’aeronàutica i en general tots els components electro-mecànics que necessitin productes d’aquest perfil.

Els nostres pilars son:

  • El nostre servei s’estudia de manera personalitzada a les necessitats del clients. La qualitat i la vocació de servei, són prioritaris per a nosaltres.
  • Les persones formen el principal actiu i la seva formació és una eina clau pel futur de la divisió.
  • La innovació és una dels nostres valors que més ens defineix, ens ha permés adaptarnos i créixer a nivell de Grup.

En l’actualitat, Vilardell Purti, segueix sent un referent del sector nacional e internacional en el decolletatge i en peces de alta precisió. On seguim creixent i desenvolupant-nos per seguir donant la millor qualitat de producte i servei als nostres clients i col·laboradors.

Al 2006 neix Avinent (Divisió Médica), que es centra en l’àmbit dental i s’epecialitza en implants dentals. Avinent crea la superficie revolucionària BAS – BIOMIMETIC ADVANCED SURFACE – després de culminar un procés d’ivestigació científica i inspirat en els procediments bioquímics de la natura i que afavoreix l’osteointegració. Presentació del primer sistema d’implants dentals: biomimetic coral, un nou producte que destaca dins el mercat per la seva estètica, fiabilitat i superficie.

Al 2009 es produeix l’obertura d’una nova línia empresarial dedicada a la fabricació de pròtesis personalitzades CAD CAM. Transportem el  know-how/coneixement en implantologia i materials biocompatibles a solucions aplicables a tot el cos humà. L’adquisició de nova tecnologia i personal altament qualificat permet a l’empresa fer un salt qualitatiu de gran rellevància. Salt al mercat internacional. Les aliances estratègiques amb empreses altament especialitzades en àmbits clau fan que que la firma esdevingui una empresa global amb capacitat per donar servei als cinc continents.

Al 2012 és la creació del sistema Biomimetic OCEAN, la segona línia d’implants. OCEAN manté les qualitats de CORAL i dóna resposta a les noves necessitats quirúrgiques i prostodòntiques tot introduint nous conceptes. Surt al mercat amb connexió externa (EC) i interna (IC). La tecnologia d’impressió 3D s’introdueix i es consolida com un pilar bàsic dins del món dental i, per tant, dins de l’estructura d’AVINENT.

Seguim explorant i al 2014, Avinent es converteix en facilitador del flux digital de forma integral. Els software de planificació i les eines digitals que componen les diferents fases del procés es converteixen en elements indispensables per fer evolucionar el mercat i el sector odontològic. També es desenvolupa i es presenta el sistema i servei de cirurgia guiada. AVINENT es constitueix, doncs, com un actor amb un know how en aquest àmbit.

Estrenem la nova línia mèdica CMF (Craneo Maxilio Facial) al 2015. L’experiència en el camp de la impressió 3D i la planificació virtual fan que Avinent doni un salt evolutiu cap a un servei mèdic únic en el món capaç de reproduir les parts del cos afectades amb impressió 3D de titani, entre altres.

Llançament de la nova connexió cònica (CC) de la gamma Biomimetic OCEAN al 2016 i de tots els seus additaments. Creació del nou mini implant Biomimetic PEARL, un producte exclusiu de dos peces que neix per donar una opció de qualitat a l’oferta actualment existent dins de la gamma de solucions per a pròtesis removibles i mínimament invasives.

El canvi de paradigma del sector mèdic en general, les noves possibilitats tecnològiques i els nous serveis del mercat fan que Grup Avinent explori un nou horitzó: noves línies d’investigació dedicades a la impressió 3D de teixits i un nou ventall de serveis per oferir.
Un canvi de context empresarial i social que obliguen a l’empresa a seguir liderant el sector amb iniciativa pròpia, amb aliances amb partners estratègics i amb esperit innovador.

Avinent Science & Technology passa a ser un grup empresarial de més de 300 treballadors i reflexa en la seva cultura d’empresa un esperit d’innovació i transformació continuada basada en els seus principis fundacionals. Un equip humà que evoluciona amb l’empresa i que afronta reptes apassionant per assolir solucions enfocades al pacient i client cada cop més responsables.

La nostra aventura continua, ens acompanyes?

By | 2022-01-26T09:21:27+01:00 26 January 2022|General|0 Comments

About the Author:

Secretaria