Aujor, empresa associada de la Patronal va col·laborar en la creació de l’obra de Jordi Díez a Rafael Nadal

Parlem amb Antoni Botifoll, gerent i segona generació de la empresa familiar Cromoduro Botifoll.

 

Com va sorgir l’encàrrec de treballar en la estatua de Rafael Nadal?

L’encàrrec ens el va fer Jordi Díez, autor de l’obra, amb qui ja hem col·laborat en altres ocasions. No és la nostra feina habitual, però sí que tenim experiència en aquest tipus d’encàrrecs artístics, ja que també hem treballat en obres de Jaume Plensa.

Quines dificultats tècniques heu hagut d’afrontar?

El gran repte han sigut les dimensions i complexitat de l’obra en sí.

L’artista és qui crea l’obra i nosaltres som els responsables de l’acabat final. El procés que hem dut a terme a la nostra empresa ha sigut l’habitual per un projecte d’aquestes característiques. En aquest cas, el repte han sigut les dimensions, ja que tot i treballar habitualment amb Jordi Díez, aquesta ha sigut la peça més gran en què mai hem treballat. Estem parlant d’un volum aproximat de tres metres d’alt, per dos d’ample i un de fons. 

La obra està composta per centenars de retalls de peces inoxidables a l’engròs, varilles i trossos de xapa. Durant el procés de creació i elaboració aquestes es contaminen i creen oxidacions superficials. Per això cal fer un decapat i un passivat per eliminar tota la contaminació ferrítica que s’ha creat durant el procés de manufacturació. La nostra feina és assegurar les màximes propietats de l’acer inoxidable en l’acabat final.

 

Perquè l’autor de la escultura ha escollit Aujor?

Sens dubte, per tenir unes de les instal·lacions amb més capacitat d’Espanya per a dur a terme el procés per immersió, qué és l’idoni degut a la complexitat de racons de l’obra. A Aujor podem oferir tant el tractament tècnic com abarcar les dimensions de les seves creacions.

Tot i així, els nostres sectors habituals són el ferroviari, la farmacèutica, l’alimentació, construcció, nautica, obra publica, bodegues… tots aquells sectors en què treballin amb acer inoxidable son clients potencials nostres.

 

Quina repercussió ha tingut treballar en aquest projecte?

Sens dubte, col·laborar en aquest projecte ens ha situat en el mapa mundial, tant a l’artista, com a nosaltres. Tot i els anys d’experiència i treballar per molts sectors industrials, la nostra feina habitual passa desapercebuda pel gran públic. 

Perquè ens en fem una idea, Jordi Díez acaba de rebre un encàrrec de la Nasa en el què confiem poder-hi col·laborar.

 

Fes-nos cinc cèntims de Cromoduro Botifoll.

La nostra és una empresa familiar de tercera generació, creada pel meu pare i en la què ja fa temps hi treballa el meu fill. Aquest any estem d’aniversari ja que celebrem els 60 anys. 

La raó social i per la qual se’ns coneix localment és Cromoduro Botifoll sl, tot i que desenvolupem dues marques comercials més: Aujor dedicada al tractament d’acer inoxidable, decapats, passivats, electropulits, merinox i feines in situ, entre d’altres. i que sens dubte és una de les empreses del sector més grans d’Espanya en quan a capacitat i tecnologia.

L’altra marca comercial és The Inox in Color, que es dedica a colorejar l’acer inoxidable. El sostre del Mercat dels Encants de Barcelona és obra nostra. També hem treballat pel metro de la Meca o en el mobiliari de l’Òpera de Munic. The Inox in Color és una joint venture amb una empresa xinesa que comercialitzem per tot el mon.

La nostra aposta de futur està centrada en la especialització en peces i projectes que pel seu requeriment tècnic, per la seva complexitat oi dimensions, requereixi el servei d’una empresa disposada a assumir aquests reptes.

Més informació:

www.cromodurobotifoll.com/

https://www.electropulido.com/

https://www.theinoxincolor.com/

https://jordidiezfernandez.com/

By | 2021-07-20T12:12:40+02:00 21 July 2021|General|0 Comments

About the Author:

Secretaria