20è aniversari del Centre de Formació Pràctica

20è aniversari del Centre de Formació Pràctica

Enguany celebrem el 20è aniversari del Centre de Formació Pràctica, consolidant un model formatiu innovador de col·laboració público-privada únic al nostre país.

La iniciativa de crear un centre de formació d’oficis del sector del metall va néixer de la inquietud dels empresaris en constatar que cada vegada hi havia una mancança més gran de professionals adequadament formats d’acord als requeriments tècnics de la maquinària que s’utilitza en el sector del metall.

En Sebastià Catllà i Vicenç Mauri aleshores presidents de la PMCC i PIMEC Catalunya Central, van convèncer a un grup d’empresaris per crear el CFP. Caixa Manresa va igualar la inversió inicial feta pels empresaris i d’aquesta manera va néixer el Centre de Formació Pràctica, com una secció de la Fundació Lacetània, per iniciativa de la Cambra de Comerç de Manresa i l’Ajuntament de Manresa, amb la missió d’impulsar la FP i la incorporació dels estudiants a les empreses mitjançant convenis de col·laboració per fer les pràctiques d’aprenentatge.

A inicis del 2001 es va acordar amb l’Ajuntament de Manresa la cessió d’una part dels baixos del Palau Firal, on es van incorporar les primeres màquines CNC. Al llarg de les posteriors ampliacions el 2004, el 2007 i el 2011 es va arribar als 1000 m2 actuals amb noves aules i maquinària. I avui, enfrontem les necessitats de la nova indústria 4.0 amb Digifab, un ambiciós projecte de creixement tecnològic i d’ampliació de 2000 m2. Junt amb l’Ajuntament de Manresa es contemplen dues opcions, o bé utilitzar part de la planta baixa del Palau Firal o bé ampliar l’espai actual construint noves aules a l’exterior del Centre, a la zona del pàrquing de la cara nord del Palau Firal.

Digifab pretén potenciar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses de Catalunya en especial el sector metall mecànic i afins, mitjançat les tecnologies de fabricació avançada digitalització, sostenibilitat i formació especialitzada.

És evident que el sector del metall ha de renovar-se per seguir sent competitiu. Per això cal formar-se en  el coneixement de les tecnologies més avançades en el camp de la fabricació metall-mecànica, en el qual el CFP n’ha estat sempre pioner amb equipament d’última generació. Això ha estat possible gràcies als acords de col·laboració amb fabricants i primeres marques de nivell internacional que han entès la singularitat del Centre i han apostat per dotar el CFP amb les últimes tecnologies de fabricació per a la formació de tècnics i operaris del sector metal·lúrgic de les empreses del territori.

En aquesta nova etapa, el CFP vol ser el centre de fabricació avançada i digitalització del sector metall mecànic de Catalunya. Aquest nou projecte és una iniciativa conjunta pública i privada, amb l’ambició de generar riquesa al territori, llocs de treball de qualitat, de forma inclusiva amb valor afegit i sostenible.

Celebrem doncs, 20 anys de treball i creixement incessant gràcies als impulsors del projecte i l’equip del CFP com a centre de referència a Catalunya en formació, suport i servei tècnic a les empreses del metall.

By | 2021-09-21T12:02:59+02:00 21 September 2021|General|0 Comments

About the Author:

Secretaria